2011 m. kovo 26 d., šeštadienis

Apie Faberlic šampūnus

Kiek kartų per savaitę galima plauti galvą?

 Tiek kartų, kiek norite. Jeigu reikia, plaukite kasdien. Prieš pusšimtį metų kosmetologai tikrai nepatardavo plauti galvos dažniau negu 1-2 kartus per savaitę. Tai buvo susiję su tuo, kad tuomet šampūnų sudėtis beveik nesiskyrė nuo automobilių ploviklių sudėties. Tačiau nuo tų laikų chemikai išmoko kurti šampūnus, kurie nuo plaukų nuplauna tik nešvarumus,  neliesdami jų natūralaus apsauginio sluoksnio ir permelyg neišsausindami.

Kokiu būdu šampūnas didina plaukų apimtį?

Faberlic šampūnuose yra baltymų hidrolizatų, kurie padengia plaukus, juos pastorindami, drėkindami, darydami elastingesniais ir tampresniais. Taip padidėja apimtis.

Ar tiesa, kad šampūnas nuo plaukų slinkimo - tik reklaminis triukas, nieko bendro neturintis su tiesa?

Ir taip, ir ne. Iš vienos pusės - šampūnas - plaunanti priemonė, o ne vaistai. Kai kalba eina apie androgeninę alopeciją, tai yra apie plaukų slinkimą, susijusią su paveldėjimu ir hormonų disbalansu, tuomet šampūnas negali pagelbėti. O jeigu plaukų slinkimas susijęs su seborėja, t.y. dėl to, kad išsiskiria pernelyg daug odos riebalų, dėl kurių ant galvos odos susiformuoja plutelė iš atmirusių odos dalelių, tuomet šampūnas nuo seborėjos taip pat yra ir pirma priemonė prieš plaukų slinkimą.

Ar reikia šampūną ant plaukų palaikyti ilgiau, kad aktyvūs ingredientai spėtų suveikti?

Nėra reikalo. Paskirstykite šampūną ant drėgnų plaukų, pamasažuokite galvą, plaukus. Šampūno formulė sudaryta tokiu būdu, kad užtektų šio laiko, kad naudingi ekstraktai padarytų poveikį.

Ar tiesa, kad kuo mažiau šampūnas putoja, tuo jis geresnis?

Nėra tiesioginės priklausomybės tarp šampūno minkštumo ir putų gausumo.
Šampūno putojimas priklauso nuo 2 dalykų.
Pirmiausia nuo paviršinių aktyviųjų medžiagų, kurios ir skirtos nuplauti nešvarumus. Jeigu jų mažiau nei 18 procentų, šampūnas prastai putos.
O kitas faktorius - tai santykis tarp grubiųjų ir švelniųjų paviršinių medžiagų. Mažai putojantis gydomasis šampūnas dar nėra įrodymas, kad gausiai putojantys šampūnai yra grubiai veikiantys.

Kuo Faberlic šampūnas skiriasi nuo jo pigesnių "pusbrolių"?

Pigūs šampūnai - tai paviršinės aktyviuos medžiagos + vanduo + druskos dėl konsistencijos sutirštinimo + aromatinės medžiagos + keli lašai kondicionieriaus, kad po galvos plovimo žmonėms vistik nesiveltų plaukai į koltūnus.
Faberlic šampūnai - tai keleto paviršinių aktyviųjų medžiagų derinys su keliais kondicionuojančiais priedais, ir specialūs priedai - drėkikliai, lipidiniai kompleksai plaukų stiprinimui, ekstraktai ir priedai, stimuliuojantys plaukų augimą ir saugantys galvos odą.
Vanduo - minkštas ir gerai išvalytas, aromatas malonus ir neprimityvus. Išbandykite naujus Faberlic šampūnus ir įsitikinsite.

Ar tiesa, kad vandens savybės keičia šampūno savybes?

Tiesa. Kuo kietesnis vanduo, tuo sunkiau šampūnui atlikti savo darbą. Be to, jie prasčiau putoja.
Vanduo būna kietas nuo kalcio, magnio druskų, geležies ir tt. Veikiamos šampūno, druskos iškrenta į nuosėdas, kurios gula ant plaukų, darydamos juos šiurkščiais ir nemaloniais paliesti.
Pats minkščiausias būna lietaus ir ežero vanduo. Tačiau galima suminkštinti ir vandentiekio vandenį. Paprasčiausias būdas - užvirinti su keliais lašais citrinos sulčių.

Iš "Страна Faberlic" , vertimas Motik 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą