2016 m. gruodžio 28 d., trečiadienis

Kaip atsibusti

Tamsu, į langą barbena lietus... norisi tik kuo geriau užsikloti ir mėgautis lovos šiluma. Puiku, jei niekur nereikia skubėti ir galima ištisas valandas mėgautis saldžiu tingėjimu.
O jeigu reikia į darbą?
Kaip atsikelti?

Svarbiausia taisyklė – miegoti tiek, kiek prašo jūsų organizmas. Vieniems reikės aštuonių valandų, kitiems gal užteks šešių... Jūs puikiai save pažįstate ir žinote, kiek valandų reikia jums. Nuėjus miegoti laiku, atsikėlimo kančių nepatirsite. O visgi...

Nustatykite žadintuvą ankstesniam laikui
Kiekvienas žmogus turi savo individualų laiką, reikalingą pabudimui. Vidutiniškai tai 30 minučių, nors laikas gali būti ilgesnis ar trumpesnis. Taigi nustatykite žadintuvą atsižvelgdami į laiką, kurio jums reikia pabusti, išsirąžyti ir atsikelti.
Keiskite žadintuvo melodiją
Pasirinkite melodiją, kuri jus pažadins, bet nesuerzins. Laikas nuo laiko keiskite žadintuvo melodiją, kad nepabostų ir nepradėtų kelti neigiamų emocijų, o atvirkščiai, kad nuteiktų žvaliai ir keltų gerą nuotaiką. Smagios, ritmiškos melodijos sukelia norą judėti, šokti, o gal net padaryti rytinę mankštą.
Padėkite žadintuvą kiek toliau
Tikrai atsibusite, jei paliksite žadintuvą kitame kambario gale, jei jums teks pakilti iš lovos, kad jį nutildytumėte. Tačiau net ir greta lovos padėtas žadintuvas gali padėti išsijudinti – dėkite jį taip, kad jums tektų ištiesti ranką, pasiversti.
Įjunkite šviesą
Šviesa sulėtins melatonino, dėl kurio jaučiatės mieguisti, gamybą jūsų organizme. Šviesa padės greičiau atsibusti.

Pasirąžykite lovoje
Pasirąžykite. Judinkite kojas, rankas. Patrinkite delnus. Pėdas. Patrinkite ausų spenelius – taip suaktyvinsite kraujotaką ir jausitės žvaliau.
Pasilikite pusryčiams ko nors skanaus
Gardžiausio kąsnelio nesuvalgykite vakare, o pasilikite pusryčiams – atsiras dar viena motyvacija kilti iš lovos „netempiant“ iki paskutinės minutės.
Pagalvokite apie malonius dalykus
Ateina nauja diena. Ne tik darbas laukia jūsų – tikrai ši diena atneš ką nors malonaus. Susitikimas su mėgstamu kolega, o gal apsipirkimas... pokalbis su geriausia drauge prie kavos, segė atlape, kuri jums taip tinka, laiškas, kuris, tikėtina, pasieks jus jau šiandien...
Aromaterapija
Kvapų poveikis organizmui labai didelis. Teisingi kvapai gali suteikti žvalumo ir gerą savijautą. Turėkite po ranka apelsinų, greipfrutų, bergamotės eterinių aliejų.

Geros jums dienos!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą