2011 m. kovo 28 d., pirmadienis

10 parfumerijos etiketo tabu

Turint reikalų su aromatais, niekada negalima:

1. Naudotis tik vienu aromatu! Tas pats, lyg turėtume tik vieną porą batelių visiems gyvenimo atvejams. Tik įsivaizduokite: ir į darbą, ir į svečius, ir per karštį, ir šalčius - visą laiką tais vienais, numylėtais... Keista, tiesa? Tas pats ir su aromatais.

2. Kvėpintis ant nepraustos odos. Pragariškas dulkių, prakaito ir miesto taršos mišinys nėra geriausia terpė, kurioje atsiskleidžia parfumerio užmanymai. Kvėpintis tik po dušo!

3. Maišyti skirtingus aromatus. Kai kurios moterys būna taip kūrybingai nusiteikusios, kad kvėpinasi keliais kvepalais iš karto. Deja, turime jas nuvilti: naujo orginalaus kvapo tokiu būdu jos nesukurs, rezultate bus ne melodija, o kakafonija.

4. Kvėpintis bikini srityje, ypač "gilaus" bikinio. Visų pirma, rizikuojate nudeginti gleivinę, juk kvepaluose yra spirito! O antra - net švari oda šioje vietoje turi specifinį kvapą, kuris kvepalus gali pakeisti neatpažįstamai.

5. Trinti ką tik užpurkštus kvepalus riešas į riešą. Toks trynimas ardo aromatines molekules ir iškreipia kvapą.

6. Užsipilti ant savęs pusę flakono! Jūsų kvepalų aromatas turi jaustis tik jūsų "intymioje zonoje", t.y. ne toliau, negu per ištiestos rankos atstumą. Ilgas stiprus netgi brangių kvepalų šleifas - blogo tono ženklas. Jeigu jūs pati nebejaučiate kvapo, nereiškia, kad jo nejaučia aplinkiniai. Paprastai nosis pripranta prie kvapo ir jo nebejaučia po 3-5 minučių.

7. Šlakstyti kvepalais rūbus. Kategoriškai negalima aromato dėti ant sintetikos - rezultatas nepradžiugins. O ant kai kurių natūralių audinių parfumerija gali palikti dėmes. Išimtis tik vilna ir šilkas.

8. Rinktis kvepalus tik todėl, kad jie puikiai TINKA draugei. Ant jūsų odos jie atsiskleis visai kitaip. Rinktis kvepalus galima vienu iš dviejų būdų: arba panešiojus juos ant savo odos nors dvi-tris valandas, arba pagal kvepalų reklaminį įvaizdį, sukurtą gamintojo. Kataloguose paveiksliukas, pristatantis kvepalus niekada nebūna atsitiktinis. Tai nėra paprasta reklama, tai pranešimas apie tai, ar šis aromatas šiltas ar šaltas, džiaugsmingas ar griežtas, prašmatnus ar švelnus.

9. Laikyti atidarytą flakonėlį vonioje ar ant palangės. Idealios saugojimo sąlygos - sausa ir vėsi vieta.

10. Išmesti arba kam nors atiduoti kvepalus tik todėl, kad jie jums nustojo patikti. Patyrę parfumeriai moko: jei kažkada aromatas jums patiko, o paskui meilė jam dingo, reiškia jumyse kažkas pasikeitė. Kažkas, bet ne viskas. O anksčiau ar vėliau ta nuotaika, kurios pagauti įsigijote šį flakonėlį, grįš. O kartu ir noras jį atidaryti.


Iš "Страна Faberlic" , vertimas Motik 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą