2011 m. kovo 30 d., trečiadienis

Ir veido oda pradėjo smukti kaip kojinė...

Peržengus 25 metų slenkstį, iki tol buvusios odos problemos moterims pasirodo juokingos lyginant su amžina kova prieš laiką.

Odos ląstelės nuolat atsinaujina, tačiau kuo vyresnis žmogus, tuo mažiau susidaro naujų ląstelių. Be to, keičiasi medžiagų apykaita, nusidėvi ląstelių energijos tiekėjos, mitochondrijos. Todėl oda nuo 40 metų kasmet suplonėja 1 procentu, joje po 2 proc. sumažėja kolageno ir elastino, nuo kurių priklauso odos stangrumas. Jungiamasis audinys suglemba, raukšlės įsirėžia.

Vidinės odos senėjimo priežastys yra tokios pat, kaip ir kitų mūsų vidaus organų, įskaitant normalius hormonų lygio, ypatingai estrogeno, pasikeitimus bei medžiagų apykaitos ir ląstelių atsinaujinimo proceso lėtėjimą mums senstant.

Išorinės priežastys, veikiančios mūsų odos būklę yra UV spindulių poveikis, aplinkos tarša ir rūkymas.
Beje, nors moksliniai tyrimai skirsto senėjimą skatinančius veiksnius į vidaus ir išorės, vis gausėjantys įrodymai rodo jų tarpusavio priklausomybę: būtent, kad išoriniai veiksniai gali iš tiesų paskatinti vidinį senėjimo procesą.

Moterų oda, greičiau nei vyrų, netenka kolageno (kolagenas - siūlo pavidalo glikoproteinas, funkcionuojantis tarpląsteliniame užpilde. Kolagenai išsiskiria ypatingu atsparumu tempimui), o sumažėjus kolagenų, oda ima raukšlėtis, netenka glotnumo.
Jauno žmogaus kūne pasigamina didžiulis kolagenų kiekis, tačiau su amžiumi produktyvumas mažėja.

Kai oda sensta, kinta jos struktūra: itin plonėja epidermio sluoksnis, pagal dydį ląstelės tampa skirtingos, jos mažėja dėl skaidulų, elastino ir kolageno trūkumo, mažėja kapiliarų, plonėja jų sienelės.


Kuo naudingi kremai su fitohormonais?
Fitohormonai - tai augalinės medžiagos, chemiškai panašios į tikrus hormonus.
Fitohormonai tai iš augalų išgaunamos medžiagos, savo struktūra labai panašios į tikrus hormonus. Odos senėjimo procese didelė reikšmė tenka mažėjančiam estrogenų kiekiui. O fitohormonai odą regeneruoja, tikriausiai veikdami per estrogenų receptorius. Faktiškai jie yra rakto, kurį mes visi su amžiumi prarandame, dublikatas. Patekdami į odą jie, kaip ir tikri hormonai, yra atpažįstami odos receptorių, ir ląstelė pradeda gyventi aktyviau. Fitohormonai stimuliuoja žymiai švelniau nei tikrieji, gaunami pavyzdžiui iš placentos, tačiau jie yra visiškai saugūs. Iš placentos gaunmi hormonai buvo dedami į kosmetinius preparatus iki 70-ųjų metų. tai buvo labai aktyvūs ir labai efektyvūs preparatai. Jie iš tiesų tiesiog akyse grąžindavo odai gaivumą ir stangrumą, kurie lygiai taip pat staigiai dingdavo nustojus naudoti kremą. Nustojai naudotis – atrodai dar blogiau nei tuomet, kai pradėjai. Iš dalies todėl jau 70-aisiais metais visame pasaulyje buvo atsisakyta jų vartojimo. Kitaip su fitohormonais. Prieš pradedant fitohormonus naudoti kosmetikoje, mokslininkai juos išbandė farmacijoje, kuri iki šiol „deda“ juos į klimaksą lengvinančius preparatus.

Fitohormonų yra Faberlic serijos RALA 45+ priemonėse.

Keletas patarimų
Kas gali naudotis RALA 45+ priemonėmis? Visi peržengę nurodytą amžiaus ribą. Bet galima pradėti ir anksčiau, jeigu oda yra sudribusi ir blyški. Priešparodymų nėra: priemonės neiššaukia nei pripratimo, nei atmetimo sindromo. Panaudojus dvi savaites efektas būna matomas, bet rezultatą užtvirtina 8 savaičių kursas. Tai produktas, kurį galima naudoti reguliariai ir pastoviai. Pradėti galima nuo serumo, o po to, pravedus intensyvų kursą (8 savaičių), pereiti prie pastovaus kremų naudojimo. Kuo moteris vyresnė, tuo ilgiau jai galima ir reikia naudoti RALA 45+.

Įdomus faktai:• raukšlės greičiau atsiranda pas šviesią, sausą odą turinčius žmones, bet brunetų ir tamsiaodžių būna ryškesnės ir lengviau pastebimos.
• didelę reikšmę raukšlių susidarymui turi stresas. Iki trisdešimties nieko nesimato, bet po šios pragaištingas odai ribos, visas iki tol patirtas stresas atsispaudžia mūsų odos paviršiuje

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą