2011 m. balandžio 1 d., penktadienis

8 tiesos ir mitai apie celiulitą

1. Celiulitas yra paprasčiausi riebalai

Netiesa. Celiulitas yra pažeistos riebalinės ląstelės, prastos cirkuliacijos ir nepakankamo drenažo rezultatas. Celiulitą taip pat įtakoja jungiamojo audinio elsatingumo sumažėjimas. Elastingumas mažėja dėl nepakankamo fizinio altyvumo, o aktyvi gyvensena jį stiprina.

2. Celiulitas yra paveldimas


Tiesa. Polinkį ar didesnę riziką sirgti tam tikromis ligomis paveldime iš savo šeimos, taip pat ir su celiulitu. Hormonai, dieta ir gyvenimo būdas vaidina didelį vaidmenį celiulito turėjimui ar neturėjimui, tačiau jei jūsų mamos ar močiutės oda primena apelsino žievelę, reiktų susirūpinti ir jums. Kuo anskčiau, tuo geriau.

3. Jei tau atsirado celiulitas, reiškia turi viršsvorį


Netiesa. Labiausiai paplitęs mitas, keliantis frustraciją moterims, neturinčioms viršsvorio. Vakarų pasaulyje apie 80 procentų moterų turi celiulito požymių, tarp jų ir visiškai lieknos, net supermodeliai. Tyra Banks yra prisipažinusi, kas turi celiulitą! Sekti savo svorį yra gerai, tačiau jeigu esate liekna, o turite celiulitą, svorio sumažinimas jo neišgydys.

4. Su amžiumi reikalai prastėja

Deja, daugeliu atveju tai yra tiesa. Celiulitas pradeda formuotis paauglystėje, kai padaugėja estrogenų lygis. Su metais dažniausiai mažėja moterų fizinis aktyvumas, o alkoholio, kavos ir cigarečių vartojimas reikalus stipriai pablogina. Nors nekeičia hormonų kiekio, tačiau didina riebalines ląsteles, blogina drenažą, silpnina jungiamąjį tarpląstelinį audinį.

5. Geriant vandenį, celiulito požymiai sumažės

Netiesa. Tai tiesiog neturės įtakos. Iš tiesų daugelis žmonių vartoja nepakankamai vandens. Pirmiausia vandeniu apsirūpina ne oda, o vidaus organai. Tačiau geriant pakankamai vandens (pusantro litro per dieną), iš organizmo geriau išplaunami toksinai ir teršalai, o tai teigiamai veikia odos būklę. Geriant per daug vandens, jo perteklius užsilaiko organizme, prasideda tinimas, o dėl jo celiulitas atrodo dar prasčiau.

6. Fiziniai pratimai sušvelnins celiulitą

Tiesa. Nors sportu jo neatsikratysite, nes celiulito turi net sportininkės. Tačiau sportavimas gerina cirkuliaciją, stiprina raumenis ir jungiamąjį audinį, o tai reiškia, kad oda būna elastingesnė, lygesnė ir žymiai geriau atrodo.

7. Sveika dieta neleis atsirasti celiulitui

Dalinai tiesa. Sveikas maistas gerina mikrocirkuliaciją ir gerina bendrą viso organizmo, o taip pat ir odos būklę, tačiau vien dieta visiškai nesustabdys celiulito atsiradimo.

8. Vienintelė išeitis - liposakcija, t.y. riebalų nusiurbimas.

Ne. Net jei turi pakankamai pinigų susimokėti už procedūrą, neišsipirksi iš celiulito. Riebalų nusiurbimas sumažins apimtis, tačiau nepagerins nei cirkuliacijos, nei drenažo.


Pagal 8 Cellulite Dos And Don'ts by Caroline Hogg parengė Motik


Faberlic anticeliulitinė programa - ekskliuzyvinis Rusijos kompanijos Faberlic, bendradarbiaujant su Japonijos Nikko ir Prancūzijos Seppic kompanijomis:
1 žingsnis: anticeliulitinis dušo gelis-šveitiklis
2 žingsnis: šildantis gelis
3 žingsnis: vėsinantis gelis

2 komentarai:

  1. Manau, kad sunkiai uzdirbtas, uztarnautas pasiekimas yra daug vertingesnis nei greitu, lengvu budu pasiektas. Tas pats del kuno- jei sportuosi, sveikai maitinsies, tuomet pasiekusi geru rezultatu nesustosi, dziaugsiesi ir toliau tobulesi, taciau jei pasieksi to plastinemis operacijomis, tuomet dziaugsmas bus salyginai trumpas- zinosi, jog gali atsipalaiduot ir vel sublogusi tik vel galesi uzsirasyt i klinika... Zinoma, kuomet yra pavojingas virsvoris, riebalu nusiurbimas yra teisingas zingsnis, o nuo jo galima pradet savomis jegomis tobulinti savo kuna. Sekmes visoms!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ir a6 manau, kad sportas, sveikas maistas svarbiausia norint atsikratyti celiulito... nažinoma ir kremai man padeda - https://www.douglas.lt/katalogas/collistar-anticellulite-thermal-cream/ vienas geriausių anticeliulitinių kremų, kuriuos esu banžiusi

    AtsakytiPanaikinti