2011 m. kovo 20 d., sekmadienis

Kaip prižiūrėti plaukus - 10 paprastų patarimų

1. Nekankinkite plaukų, bandydami iš jų padaryti tai, kas jiems neskirta. Verčiau atskleiskite tai, ką turite geriausia. Sveiki, žvilgantys plaukai yra gražu, nesvarbu, garbanoti jie ar tiesūs, ilgi ar trumpi.

2.Keiskite šampūnus: jei jūsų plaukai dažyti ir ploni, tuomet vieną sykį naudokite šampūną, skirtą ploniems plaukams, kitą – dažytiems. Tokiu būdu išgausite geriausią abiejų šampūnų efektą.

3. Šampūną reikia pilti ne ant galvos, o į delnus, tada juos patrinti, kol šampūnas suputos ir ištrinti juo plaukus

4. Per didelis šampūno kiekis pažeidžia plaukų struktūrą ir naikina natūralius plaukų riebalus, kurie lemia plaukų žvilgesį. Šiuolaikiniai šampūnai yra pakankamai efektingi, tad net ilgų plaukų plovimui pilnai pakanka vieno arbatinio šaukšto šio preparato, o trumpiems plaukams pakaks vos keleto lašų. Net jeigu Jus paimsite daug šampūno, plaukai nebus nuo to švaresni, bet tam, kad išskalauti per daug paimto šampūno Jums prireiks daugiau laiko ir vandens.

5. Neleiskite šampūnui per ilgai veikti, šampūno veikliųjų medžiagų poveikiui dažniau pakanka vos kelių sekundžių. Jeigu šampūnas savo sudėtyje turi balzamą, kapsules su specialiomis veikliosiomis medžiagomis ar specialių pigmentų, tai tokį šampūną reikia ilgiau pamaigyti (pagal šampūno anotacijos rekomendaciją).

6.Plaukų plovimui nenaudokite labai karšto ar šalto vandens, nes galima pakenkti galvos odos mikrofloros pusiausvyrai. Nuo šalto vandens kraujo kapiliarai staiga susiaurėja ir šaltas vanduo nepašalina visų nešvarumų. Kita vertus karštas vanduo sausina galvos odą ir oda gali pradėti šerpetoti.

7.Didžiausias plaukų priešas yra džiovintuvas. Naudokite jį tik kai jo ypatingai reikia ir kai kur nors skubate. Kitais atvejais leiskite plaukams išdžiūti natūraliai.

8. Plaukų formavimo priemonės želė, geliai, lakai, vaškai, kremai ne tik puikiai formuoja, prilaiko šukuoseną, bet ir apsaugo plaukus nuo dulkių, nešvaros.

9. Pati populiariausia liaudiška priemonė plaukams atgaivinti – alyvuogių aliejus. Dar galima pridėti porą kiaušinio trynių ir citrinos sulčių.

10. Kad nereikėtų  pergyventi dėl slenkančių plaukų, nepamirškite: subalansuoti mitybą,  gerai išsimiegoti, vengti streso. Plaukams ypač svarbūs vitaminai A, E, P ir mikroelementai - kalcis, magnis. Organizmas jų turėtų gauti su maistu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą