2011 m. balandžio 30 d., šeštadienis

Faberlic ir Edelstar susijungimas

Kovo pabaigoje po Faberlic konsultantų elektroninius paštus pasklido žinutė, kad susijungia Faberlic ir Edelstar kompanijos.
Istorinis žingsnis - skelbė žinutė, tačiau...
Kas? kaip? Kodėl? - klausimų buvo daug, o kam juos užduoti nelabai aišku.

Sutrumpintas interviu iš žurnalo "Faberliko šalis" su abiejų kompanijų vadovais: Aleksejumi Nečajevu ir Vladimiru Dovganiu.

Kaip vadinisis naujoji jungtinė kompanija?
Aleksejus Nečajevas: Susijungimas vyksta, naudojantis juridiniu ir informaciniu Faberlic pagrindu. Susijungę vadinsimės Faberlic.

O kas bus su vardu Edelstar?
Aleksejus Nečajevas: Edelstar prekinis ženklas išliks, tačiau ne kaip kompanijos pavadinimas, o kaip prekių linijos pavadinimas. Išliks Edelstar katalogas, išliks himnai, vėliavos...
Vladimiras Dovganis: Štai jums pavyzdys - stipriausia korporacija General Motors, kuri gamina kadilakus, džipus, ševrole... kažkada šie pavadinimai priklausė atskiroms kompanijoms, tačiau amerikietiškos rinkos logika jau praėjusiame šimtmetyje parodė, kad susijungę jie gali žymiai daugiau. Suvienijus mokslinius pasiekimus, idėjas, techninius ir verslo sprendimus, jie pasiekė žymiai daugiau.

Kokiu tikslu susivienijo Faberlic ir Edelstar?
Aleksejus Nečajevas: Kad sustiprėtų. Kad išsaugotų kultūrą, kuri pagimdė mūsų kompanijas, kad išsaugotų savo identitetą.Rusiškiems prekiniams ženklams nėra lengva konkuruoti ruinkoje, kurią taikosi užkariausti "kolegos" ir iš vakarų, ir iš rytų.Kaip ir prieš šešis šimtmečius, kai iš vakarų puolė kryžiuočiai, o iš rytų - mongolų ordos. Ko jiems reikėjo? Kiekvieno užkariautojp tikslas - pavergti vietinius gyventojus ir išnaudoti juos savo tikslams, skelisti ir įtvirtinti savo tvarką, savo valdžią. Tas pats vyksta ir dabar. Tiesiog anksčiau buvo kovojama ugnimi ir kalaviju, o šiandien "masinio vartojimo prekėmis" ir jose užkoduotomis prasmėmis. Visi dalyvaujame šioje kovoje - ir gamintojai, ir pardavėjai, ir pirkėjai. Man asmeniškai mūsų kompanijų susijungimas - kaip XIV-XV amžiuje įvykęs slavų žemių suvienijimas. Tuomet pavienės rusų kunigaikštystės kentėjo ir nuo ordų, ir nuo kryžiuočių, prarasdamos pinigus, žmones ir gyvybinę energiją.
Vladimiras Dovganis:  Iš pradžių tai nelengva - atsitraukti nuo savo kasdieninių rūpesčių ir patogių pergalių savo kompanijų viduje, ir pažvelgti į priekį, tačiau mudu su Aleksejumi žengėme žingsnį.

O naujas "kunigaikštystes"į savo aljansą priimsite?
Aleksejus Nečajevas
,Vladimiras Dovganis: . džiaugsimės, jei ir kitos kompanijos prisijungs. Mes esame atviri.

O kaip pasidalinote įgaliojimus?
Vladimiras Dovganis:  kompanijos prezidentas - Aleksejus Nečajevas
Aleksejus Nečajevas: Vladimiras Dovganis - direktorių tarybos narys, ir, be abejo, jis tęs savo veiklą kaip sėkmės treneris.

Ką šis susijungimas duoda direktorias ir konsultantams?(tęsinys kitame numeryje)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą