2011 m. liepos 21 d., ketvirtadienis

10 odos priežiūros klaidų

1 klaida. Nekreipti dėmesio į savo odos tipą
Jaunystėje dažnai net nežinome, koks mūsų odos tipas. Dažnai perkame produktus, tokius kuriuos perka draugės, kurie tiko mamai, kuriuos rodo per televizorių, kurie gražiau įpakuoti, kuriems parduotuvėje kaip tik akcija. Tačiau veido priežiūros priemonių pasirinkimas labai individualus. Reikia kuo greičiau nusistatyti savo odos tipą ir priemones rinktis pagal jį.

2 klaida. Neskirti pakankamai dėmesio valymui
Kartais galvojama, kad veidui prausti užtenka muilo, o sutrauktos odos pojūtis laikomas švaros jausmu. Klaida! Geras ir jūsų odai tinkantis muilas netempia veido odos.
Netinkančiu muilu pastoviai ardomas lipidų balansas, o nemalonus odos tempimas nusiprausus gadina odą. Rinkitės gerą ir jums tinkantį muilą ar prausiklį.

3 klaida. Nepakankamai kruopštus demakijažas
Šiuolaikinis demakijažas – dviejų fazių procesas. Nepakankamai ar neteisingai nuvalę makijažą, užkemšate veido poras.
Būtinai valykite odą du kartus. Pirmiausia – speciali riebios struktūros priemonė makijažo valymui (pienelis), po to pačios demakijažo priemonės nuvalymas: gelis, putos, tonikas. Tonikai, kurių sudėtyje nėra alkoholio, paprastai tinka visiems odos tipams.

4 klaida. Nepakankamas drėkinimas
Jei oda būna sausa, kartais pleiskanoja – tikras ženklas, kad ją reikia papildomai drėkinti. Neverta tepti kremu viso veido, drėkinkite tas vietas, kur jaučiasi sausumas, kur oda pleiskanoja. Tų odos vietų, kurios puikiai tvarkosi su drėgmės balansu, neverta apsunkinti papildomu kremu.
Nepakankamai drėkinama oda linkusi į dirglumą, mikrotrūkius ir ankstyvą senėjimą.

5 klaida. Nenaudojimas priemonių, saugančių nuo saulės
Su amžiumi akivaizdūs taps visi tie kartais, kuomet oda buvo skaudžiai nudegusi. Jei sulaukč 35 nenorite susiraukšlėti ir paispuošti pigmentinėmis dėmėmis, saugokitės saulės.
Naudokite priemones su UV apsauga. Nešiokite skrybėles

6 klaida. Nekreipti dėmesio į kosmetikos kokybę
Kartais pasirenkant kosmetiką labiau kreipiamas dėmesys į spalvas, negu į sudėtį. Blakstienų tušas kelia alergiją, o kremai neatitinka odos tipo. Klaida, kurios oda neatleis!

7 klaida. Neskirti dėmesio kaklui ir smakrui
Kartais dėl tingėjimo, o kartais iš nežinojimo. Faktas lieka faktu – ir kaklo odai reikia valymo, drėkinimo, maitinimo, apsaugos nuo saulės. Susiraukšlėjęs kaklas subjauros net gražiausią veidą. Rūpindamosios veidu, nepamiškite kaklo.

8 klaida. Miegoti ant šono
Skamba juokingai? Deja, jei nuolat miegate ant šono, provokuojate raukšlių atsiradimą. Vyresnės moterys žino, kad rytą veidas kartais būna „susiglamžęs“ ir atsigauna tik vakarop.
Geriausia miegoti ant nugaros. Pagalvės kokybė irgi svarbu.

9 klaida. Nekreipti dėmesio į maistą
Ypač venkite saldumynų ir konservuotų gėrimų. Jie ypač kenkia odai. Daugiau vaisių ir daržovių. Venkite staigių svorio svyravimų: odai tai stresas, dėl kurio atsiranda raukšlės ir prarandamas stangrumas.

10 klaida. Nepakankamai vandens
Oda turi gauti drėgmės ne tik iš išorės. Būtina gerti daug vandens – iš karto pastebėsite, kaip pagražės oda. Tik ne gazuotą vandenį. Nelaukite, kol užkamuos troškulys, nelaukite, kol išsausės oda. Gerkite.

2 komentarai:

  1. geri patarimai :) o dar kad plaukai atrodytu puikiai, geriausia naudoti plauku kosmetika, kokybiska. perkut http://www.topbeauty.lt, nebrangu, gera kokybe. linkiu visada buti grazioms ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tiems, kas nežino koks yra Jų odos tipas:

    Riebi oda

    Riebiai odai būdingos išsiplėtusios poros, blizgesys (ypač vidurdienį), spuoguotumas veido srityje bei kitose kūno vietose (ant nugaros, krūtinės, sėdmenų).

    Mišri oda

    Mišriai odai būdinga vidutinio dydžio poros, lygi švelni tekstūra, gera kraujo cirkuliacija, "sveika" spalva. Mišri oda gali būti šiek tiek sausa skruostų srityje ir riebi T zonoje (smakro, nosies bei kaktos srityje).

    Sausa oda

    Sausai odai būdingas tempimo jausmas, ypač nusiprausus, gali būti pleiskanų, poros beveik nepastebimos. Žmonių, turinčių šį odos tipą oda raukšlėjasi greičiau, todėl būtina kruopščiai rūpintis odos drėkinimu.

    Normali oda

    Normali oda - tai pats rečiausias odos tipas. Šiam tipui būdinga vidutinės odos poros, net ir nusiprausus neatsiranda tempimo jausmas, oda visą dieną išlieka matinė.

    AtsakytiPanaikinti