2013 m. sausio 12 d., šeštadienis

Kaip teisingai dažyti plaukus namie


Psichologų nuomone, plaukų dažymas - vienas iš pačių paprasčiausių ir efektyviausių būdų pradėti keistis pačiai ir keisti savo gyvenimą.

Teisingas pasirinkimas - pusė sėkmės

Sustoję prie plaukų dažų lentynos pastebite, kad pasirinkimas didžiulis. Daugybė gamintojų, daugybė atspalvių. Todėl svarbu pasirinkti atspalvį ne tada, kai jau esate parduotuvėje, o iš anksto namie. Daugelis gamintojų savo internetiniuose tinklapuose suteikia galimybę įkelti savo nuotrauką ir "išbandyti" save su įvairių spalvų plaukais.
Būtinai pirkite tokį dažų kiekį, kokį instrukcija siūlo jūsų plaukų struktūrai ir ilgiui. Jeigu gamintojas siūlo ilgesniems plaukams naudoti dvi pakuotes, pirkite dvi. Kitaip nusidažysite plaukus nelygiai, o ir atspalvos bus ne tas.

Dažykite tik sausus plaukus!

Nors dažus lengviau uždėti ant drėgnų plaukų, šito niekada nedarykite. Drėgni plaukai sugeria dažus nepakankamai. prieš dažymą plaukus svarbu gerai iššukuoti, ypač jei jie ilgesni. neplaukite plaukų prieš dažymą, kad nepašalintumėte natūralios jų apsaugos. Ji susidarė iš riebalų ir dulkių, tačiau puikiai saugo nuo agresyvaus chemijos poveikio.
Žilus plaukus prieš dažant galima suminkštinti kondicionieriumi
Žili plaukai blogiau sugeria dažančias medžiagas. Jie grubesni ir sausesni. Todėl patartina prieš dažymą juos išplauti kondicioneriumi (ne šampūnu!). kai išdžius, galite pradėti dažyti.

Netepkite dažų pernelyg arti plaukų šaknų

Tai viena iš pagrindinių dažymo namuose taisyklių. taip oda nenusidažys ir nebus pažeista chemikalais.

Dažykite plaukus sruogomis

Ilgesnius plaukus išskirstykite plaukus sruogomis ir kiekvieną jų dažykite atskirai, kad įsitiktumėte, kad visi tolygiai pasidengė dažais. trumpus plaukus nudažyti lengviau.
neplaukite plaukų iškart po dažymo. Palaukite dieną ar dvi. Po dažymo tik nuplaukite dažus, galite naudoti kondicionierių. O pernelyg greit po dažymo plaunant šampūnu rizikuojate nuplauti dalį spalvos. Plaukai mažiau blizgės, nebus švelnūs.

Apsauga, dar kartą apsauga

Nors dažų gamintojai skelbia, kad dažai nekenksmingi, tai yra tiesa tik iš dalies. Būtinai naudokite pirštines. Uždenkite rankšluosčiu kaklą ir pečius. Prieš dažymą pasiruoškite tokį mišinį: jūsų toninis kremas ir citrinos sultys. jei ant odos pateks dažų, iškart valykite juos šiuo mišiniu.

Kad nenudažytume kaktos

Odą prie plaukų linijos prieš plaukų dažymą patepkite vazelinu ar riebiu kremu arba balzamu.

Po dažymo plaukite plaukus šiltu vandeniu

Jokiu būdu ne karštu. Per karštas vanduo išdžiovins plaukus, padarys juos trapiais, o taip pat suardys spalvą. Po dažymo dažus plaukite dideliu kiekiu vandens, tol, kol vanduo bėgs visiškai švarus, o ant plaukų nebejusite lipnumo.

Žiliems plaukams tinka ne visi dažai

Įsitikinkite, ar ant pakuotės yra užrašas, apie tinkamumą žiliems plaukams. To neįvertinus, plaukų spalva gali gautis visiškai netikėta.

Nedžiovinkite plaukų fenu!

Jei plaukai dažyti, feną naudokite tik būtiniausiais atvejais. Džiovinimas fenu mažina plaukų elastingumą ir blizgesį, jie pasidaro sausi bei blankūs. jei vis dėl to tenka naudoti feną, naudokite specialią priemonę, kuri saugotų plaukus nuo terminio poveikio.

1 komentaras: