2015 m. birželio 3 d., trečiadienis

Kodėl sluoksniuojasi nagai?

Daugeliui moterų tenka ieškoti atsakymo į klausimą – kodėl sluoksniuojasi nagai? Priežastis gali būti ne viena.

Labiausiai paplitusi nagų sluoksniavimosi priežastis – organizmui trūksta svarbių mikroelementų. Nagų būklei itin reikšmingas yra kalcis. Tačiau problemos negalima spręsti paprasčiausiai įsigijus ir pavartojus kalcio tablečių, nes vieno paties kalcio organizmas beveik neįsisavina. Trūkstant kalcio, naudokite daugiau tokių produktų kaip sūris, žuvos, riešutai, šviežūs kopūstai. Jei nagų sluoksniavimosi priežastis – kalcio trūkumas, pilnavertė mityba problemą išspręs, nes baltymais turtingame maiste yra gerai nagų būsenai svarbių amino rūgščių.
Nagai gali pradėti sluoksniuotis dėl kito svarbaus mikroelemento – silicio trūkumo. Jo stygių kompensuosite valgydami daugiau šparaginių pupelių, lapinių salotų, bananų, serbentų, petražolių.
Apie magnio svarbą neretai pamirštama, tuo tarpu magnis svarbus naujų ląstelių augimui ir aprūpinimui energija. 
Išilginės linijos ant nagų taip pat gali byloti apie blogą maisto įsisavinimą, virškinimo sistemos problemas.

Gerai nagų būklei ypač svarbūs vitaminai A, B6, D ir E. Naudokite vitaminais turtingą maistą bei rankų priežiūros priemones, maitinančias nagus ir kutikulą. Nago plokštelė išauga iš gana jautrios ir pažeidžiamos vietos - kutikulos. Kai ji sužalojama ar pažeidžiama tai išsyk atsiliepia nago būklei. O nagus stiprinantys aliejai ir kremai turi būti tepami ne ant nago plokštelės, bet ant odos prie nago pagrindo, tai yra toje vietoje, kur nagas formuojasi. Vienas iš efektyviausių ir nebrangių nagų priežiūros priemonių yra alyvuogių aliejus, kuriame yra daugybė nagui būtinų vitaminų. Į geros kokybės alyvuogių aliejų įlašinkite kelis lašus citrinos sulčių ir pamasažuodami tepkite nagus ir odą prie jų pagrindo kelis kartus per savaitę. Dar geriau aliejumi patepus nagus užsimauti medvilnines pirštines ir palikti nakčiai.
Citrina - puiki nagų tvirtinimo priemonė. Bent kartą per savaitę perpjaukite ją per pusę, suleiskite nagus į minkštimą ir palaikykite kelias minutes.
Labai pravartu daryti specialias voneles nagams - kartą per savaitę 20 -25 minutes mirkykite pirštus šilto vandens, kuriame ištirpinta jūros druska vonelėje.
Nagų sluoksniavimas gali atsirasti kai atliekame buities darbus nemūvėdamos pirštinių. Nagams kenkia valikliai, skalbimo priemonės, ir ypač - koncentruoti indų plovikliai. Jie džiovina odą ir nagus, pamažu ardo jų struktūrą, todėl šie pradeda sluoksniuotis ir lūžinėti. Karštas vanduo plaunant indus minkština nagus, silpnina jų atsparumą.
Nagus apsaugosite, jei atlikdami buities darbus ar kitus darbus su cheminėmis medžiagomis mūvėsite pirštinėmis.
 
Nagams gali pakenkti neteisinga priežiūra. Manikiūras turėtų būti daromas kartą per 2 savaites. Lako nuėmimui nenaudokite priemonių su acetonu, kuris labai išdžiovina nago plokštelę.

Image result for nails care
Nagams kenkia per dažnas paviršiaus šlifavimas ir poliravimas. Ypač kenkia nagams ir juos žaloja metalinė dildė, kuri nago paviršiuje palieka mikroįbrėžimus, nuo kurių prasideda nago pleišėjimas. Naudokite dildes su specialia kokybiška paviršiaus medžiaga. Naudodami dildes, braukite jomis tik viena kryptimi, kad nesužalotumėte nago. Dildę laikykite šiek tiek palenkę ir braukite ilgais judesiais nuo visų kraštų link centro. Dažnas ir per gilus apynagių odos karpymas arba nustūmimas metaline dilde taip pat pažeidžia ir deformuoja nagų plokšteles. 




Jei nagai probleminiai, rinkitės stiprinančius nagus lakus, kurių sudėtyje yra šilko arba neilono. Būna lakų, specialiai skirtų besisluoksniuojantiems nagams. Jų sudėtyje yra įvairių medžiagų – mineralų, vitaminų, drėkiklių, o svarbiausia – proteinų, kurie stiprina nago plokštelę.

1 komentaras:

  1. Jei sluoksniuojasi nagai reikėtų dar papildomai vartoti vitaminų su kalciu, magniu, cinku. Man ši problema išsisprendė,kai pradėjau vartoti natūralius neolife maisto papildus. Tiesą, pasakius, net nesitikėjau, jog rezultatai bus tokie geri.

    AtsakytiPanaikinti