2015 m. birželio 22 d., pirmadienis

Plaukų priauginimas


Plaukų priauginimas tai pats paprasčiausias būdas sukurti šukuoseną apie kurią ilgai svajojote. Priaugintais plaukais sudaromas ilgesnių bei tankesnių plaukų įspūdis. Sruogos parenkamos kuo panašesnės į klientės plaukus. Plaukų procedūros trukmė - kelios valandos, o ilgais plaukais džiaugtis galima nuo vieno ar kelių mėnesių iki pusmečio.
Plaukų priauginimo būdai
Karštasis. Tai labiausiai paplitęs plaukų priauginimo būdas. Sruogų būna įvairių, suteptų klijais ar keratinu. Naudojamas plaukų priauginimo aparatas, kurio funkcija – karščiu ištirpinti medžiagą kapsulėse, kuria klijuojami plaukai. Paruošta sruoga priklijuojama prie klientės plaukų sruogos. Sujungimo vietoje suformuojamos nedidelės perregimos kapsulės. Be abejo plaukas kenčia, tačiau priauginimo metu naudojamas karštis nėra žymiai didesnis už plaukų tiesinimo žnyplių karštį.

Mikrožiedeliai. Šiuo metu yra gaminami ir naudojami aliuminiai bei variniai žiedeliai. Šie žiedeliai gali būti su vidiniu sriegiu. Dažnai turi apsauginį silikoną viduje, kuris padeda apsaugoti savus plaukus nuo pažeidimo ir neleidžia sruogoms išslysti. Tai pats švelniausias plaukams metodas. Plaukų priauginimo metu nenaudojamas karštis nei chemikalai. Žiedelis yra užveriamas ant plaukų ir įdėjus sruogelę užspaudžiamas replytėmis. Procedūra trunka 1-2 val.

Prisiuvimas. Prie supintos plaukų kasos, prie galvos juostos, prisiuvami pridėtiniai plaukai (angl. tress). Tresai - pats nesudėtingiausias, tačiau vis rečiau naudojamas plaukų priauginimo būdas. Tresus lengva prižiūrėti ir sunku atskirti nuo savųjų plaukų. Juos galima plauti, šukuoti, džiovinti fenu. Tačiau  priauginus plaukus šiuo būdu, juos persiūti reikia kas mėnesį.

Plaukų priauginimas juostelėmis.  Naudojamos įvairaus ilgio sruogelės, kurios pritvirtintos prie itin gerai limpančios juostos. Pleistriukai su sruogelėmis klijuojamos ant galvos ties gyvų plaukų šaknimis. Juostelė klijuojama iš viršaus ir iš apačios. Šis būdas yra mažiau matomas, tačiau gana trumpalaikis. Kas mėnesį reikia rekonstruoti pleistriukus.

Taip pat yra naudojami prisegamieji pridėtiniai plaukai (šinjonai), kurie skirti pasipuošti ypatingoms progoms.

Priauginimui naudojami tik natūralūs žmogaus plaukai. Kaina skirtinga, priklausomai nuo jų paruošimo būdo.
Pigūs plaukai dažomi karštame vandenyje, kad greičiau būtų išgauta reikiama spalva. Jei naudojami azijietiški plaukai (Europoje jų būna tikrai daug), kurie yra storesni, plaukai tempiami, kad būtų išgautas reikiamas ilgis ir storis, o po to apipurškiami silikonu, jog atrodytų lyg šilkiniai. Deja po mėnesio ar dar greičiau silikonas pradeda plautis. Tuomet plaukai tampa nevaldomi, šiurkštūs, veliasi, juos reikia dažniau šukuoti, pešti, o tai kenkia ir saviems plaukams.

Aukštesnės kokybės plaukai būna atrinkti pagal jų augimo kryptį, išsaugoti plauko žvyneliai, Jie dažomi savaitę mirkant šaltame vandenyje. Taip nepažiedžiamas plaukas. Jiems nenaudojamas silikonas, jie netempiami, todėl reikės gerokai mažiau priežiūros ir ilgiau išliks gražūs.
Plaukų priauginimas gali kenkti tik toms moterims, kurių plaukai jau yra pažeisti ir silpni. Plaukai gali neišlaikyti priaugintų plaukų svorio ir pradėti kristi.
Kokybiškai priaugintus plaukus galima nešioti tiek palaidus, tiek surištus ar supynus į kasą. Priauginimo vietų nesimato. Su priaugintais aukštos kokybės plaukais galima daryti viską tą patį, kaip ir su savais. Jų priežiūrai reikia priemonių, skirtų sausiems, chemiškai pažeistiems plaukams. Jokių specialių šampūnų, priežiūros priemonių, šukų skirtų, priaugintiems plaukams nėra.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą